Bryggeriene må få selge eget sterkøl direkte fra bryggeriet
Å la produsenten beholde større deler av verdiskapingen sikrer det store mangfoldet av bryggerier og den næringsvirksomheten de representerer i hele Norge.
Å la produsenten beholde større deler av verdiskapingen sikrer det store mangfoldet av bryggerier og den næringsvirksomheten de representerer i hele Norge.
De norske særavgiftene på øl og brus er mye høyere enn i nabolandene. Det driver opp grensehandelen.
Høye avgifter på norsk drikke gjør at mange handler i Sverige, og at Norge taper arbeidsplasser og verdiskaping.
I det kommende nr av Bladet Aquavit kan du lese om spennende Lom bryggeri. De produserer kun lagerøl, og gjerne med selvplukkede, lokale urter og bær.
I fjor opprettet Bryggeri- og drikkevareforeningen to kompetansestipend; et stipend på 50 000 kroner til en ansatt blant medlemsbedriftene i BROD, og et eget stipend på 50 000 kroner for kvinner i bransjen – og kvinner som vil inn i bransjen. Også i år fikk vi inn mange gode søknader, men det var Sheila Halvorsrød fra Mjøderiet (Bergen) og Snorre Andreas Engen Bigseth fra Perleporten Kulturbryggeri (Honningsvåg) som til slutt ble valgt ut som verdige mottakere av hvert sitt stipend.
Tidligere direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, døde i natt etter lengre tids kreftsykdom.