Sheila Halvorsrød er freelance brygger på deltid hos Mjøderiet, men drømmer om å bli fulltidsansatt, og kombinere brygging med salg og formidling. Hun vil bruke stipendet på et internship hos B.Nektar i Detroit (den største mjødprodusenten i USA).

"Det å vinne dette stipendet betyr utrolig mye for meg og min videreutvikling, og ikke minst kompetanseøkningen min. Jeg føler meg innmari heldig som kan få være med å bane veien for fleire kvinner i bryggebransjen, og for å få øke mangfoldet."

Snorre Andreas Engen Bigseth er sjefsbryggeri på Perleporten Kulturhus/Kulturbryggeri i Honningsvåg. Han har vært med på å planlegge og bygge opp et nytt bryggeri som åpner i disse dager. Han har ambisjoner om at bryggeriet skal vokse og bli en destinasjon i Honningsvåg, byen ved Nordkapp. Bruken av lokle råvarer som gir ølet historie, identitet og røtter står sterkt i fokus.
Snorre skal bruke stipendet til å bli "Diploma Craft Brewer" på Scendinavian School of Brewing.

" Å få stipendet hit til Honningsvåg er helt rått! Jeg startet i det små med ølbrygging med min bror og noen kompiser for ti år siden, og nå står jeg for all ølbryggingen hos Perleporten Kulturbryggeri. Vi er stolte av det vi har fått til, vi er for det meste selvlært med hjelp fra det store internettet og må reise mange mil for å finne andre som driver med det samme som oss. Å få muligheten til å øke kompetansen, møte andre bryggere, dele kunnskap og bygge et større nettverk innenfor bransjen er enormt stas for både meg og Perleporten."

Vi gratulerer Sheila og Snorre!