Bryggeribransjen har gjennom de siste 20 årene gjennomgått betydelige endringer, og det har skjedd en profesjonalisering i alle ledd. Denne bransjen er dessuten en næring med høy innovasjonsgrad, noe som stiller krav til oppdatert kunnskap. Kompetanse er viktig for at bryggeri- og drikkevarebransjen skal utvikle seg framover. Det var i denne erkjennelsen at Bryggeri- og drikkevareforeningen opprettet et kompetansestipend i 2023.
Bryggeri- og drikkevareforeningen deler også i år ut kompetansestipend – men denne gangen blir det kun ett stipend. Dette er til gjengjeld på hele 75 000 kr. Stipendet skal brukes til kompetanseheving innen områder som er relevante for bransjen.
Tradisjonen med å brygge øl til påske strekker seg tilbake til kristningen av Norge. I bladet Aquavit nr 1 2025 kan du lese om påskeøl – som ifølge Jørn Idar Almås Kvig skal være en lovnad om lysere tider og mindre stillongs😊